Achter het behang!

 

bureau kind en co, kindercoach haarlem

 

Mijn kinderen kunnen super goed met elkaar overweg.

Zolang ze elkaar niet zien, spreken, samen spelen of dezelfde lucht inademen gaat het prima!

 

Vroeger hadden wij thuis, zoals in zoveel jaren ’70 huishoudens, behang met oranje en bruine cirkelvormige patronen. Als mijn broertje en ik elkaar achterna zaten, uitscholden, schopten, sloegen of knepen (dáár was ik best goed in 😊) dan riep mijn moeder wel eens: ‘Pfff, ik kan jullie wel achter het behang plakken’. Ik vond dat super grappig en zag dat dan voor me. Twee grote, op ons lijkende, bobbels in dat cirkelvormige behang terwijl we dan gesmoord alsnog lelijke dingen naar elkaar roepen. Gedoe tussen broers en zussen is er in meer of mindere mate bijna in elk gezin. Het is een manier waarop het recht van de oudste, sterkste, slimste etc. soms bijna letterlijk wordt “uitgevochten”.  Het gaat eigenlijk vooral om aandacht. Ik merk vaak dat ouders zich hier zorgen om maken.

 

bureau kind en co, kindercoach haarlem
achter het behang, bureau kind en co

Enkele voorbeelden van wat ouders mij vertellen:

 

‘Mijn kinderen haten elkaar’

‘Merel is jaloers op alles wat haar zus heeft of krijgt én andersom’

‘Als ze 5 minuten gezellig samen kunnen spelen is het lang, daarna is het oorlog’

‘Soms krijgen mijn kinderen zelfs ruzie over wie als eerste tandpasta op de tandenborstel mag doen’

‘Ze staan elkaar bijna naar het leven’

Herkenbaar?

Na je werk haast je je om je kinderen van de opvang te halen. De een zit nog te tekenen en móet eerst de tekening afmaken en de ander wil zijn jas niet aan. Je bent moe en je hebt weinig geduld. Uiteindelijk ga je een kwartier later licht geïrriteerd de deur uit met twee kinderen die in de auto vragen of we patat gaan eten óf pannenkoeken óf pizza. Tien minuten later sta je aardappels te schillen en liggen de sperziebonen in het plastic zakje op het aanrecht te wachten, terwijl er twee huilende kinderen vanaf de bank roepen dat ze juist zo een zin hadden in patat. Bij de vraag of ze even de tafel willen dekken krijg je als antwoord: nee. Je legt nog uit dat jij ook moe bent en dat het heel fijn zou zijn als ze even zouden helpen maar inmiddels komt er geen antwoord meer en zitten ze tv te kijken, dus je doet het toch zelf maar even snel.

En na het eten begint er een zelfde situatie met het naar bed gaan….. zucht.

 

Misschien biedt het troost dat wanneer je je in zo een situatie bevindt, je bedenkt dat de meeste ouders hun kinderen ook regelmatig even achter het behang willen plakken (ook al zeggen ze natuurlijk van niet 😊).

Is dat idee niet genoeg, en wil je het jezelf écht makkelijker maken, dan kun je bij mij oudercoaching doen. Ik kan je vaak al in 2/3 keer helpen met het meer inzichtelijk maken van de situatie(s) en hoe je met wat kleine aanpassingen dingen aangenamer kunt laten verlopen.

 

Omdat ik het jaar ‘2020’ goed wil beginnen bied ik oudercoaching aan met 20% korting. Kijk voor meer informatie én korting op kindercoaching, op mijn website www.bureaukindenco.nl bij Informatie – tijden en tarieven.