Bureau Kind & Co opent weer haar deuren!

 

 

Na een lange periode waarin alles en iedereen binnen moest blijven, kunnen en mogen wij weer voorzichtig wat gaan ondernemen. De scholen zijn nu sinds een week weer open en als leerkracht is het zo fijn om alle kinderen weer te zien. Kinderen blij, ouders blij en juf blij. De situatie is natuurlijk nog verre van ideaal maar het is een begin.

 

Waarschijnlijk heeft elk kind staan springen van geluk toen de scholen dicht gingen en ik geloof niet dat er één kind mij had gelooft als ik had gezegd dat ze op den duur vast weer graag naar school zouden willen. Maar ze stonden te springen! Alle kinderen, ja echt álle kinderen waren intens blij en gelukkig om weer met elkaar in de klas te zitten en een beetje ‘gewoon’ te doen.

De afgelopen tijd begon voor veel kinderen en ouders als een onverwacht cadeautje. Nog nooit werd er zoveel samen gespeeld, samen gegeten, samen gepraat, samen naar muziek geluisterd, samen naar een film gekeken etc. En misschien werd er ook elke dag lekker uitgeslapen en laat naar bed gegaan. Maar om een cadeautje leuk te houden moet het elke keer leuker, groter, duurder zijn dan het vorige. En is elke dag een cadeautje, op den duur nog steeds wel zo leuk?

 

Daarbij kwam langzamerhand ook het gemis, het gemis van dagelijkse routine, gemis van het naar je werk/school gaan en misschien wel het allerbelangrijkste, het gemis van je sociale contacten. Niet meer naar opa/oma kunnen, je collega’s vaak niet meer lijfelijk zien, niet kunnen spelen met je vriendjes op het plein en niet meer naar de sport/knutselclub of muziekles gaan.

 

En dan dat thuiswerken!

Zoom, Teams, Google Classroom, Skype! Niet kunnen inloggen, geen verbinding, met 3 personen willen werken en maar 1 laptop hebben, schreeuwende kinderen op de achtergrond tijdens vergaderingen etc.

Kinderen die hun ouders niet snappen, ouders die hun kinderen niet snappen!

Je wordt geconfronteerd met elkaar en vooral ook met jezelf.  Eigenschappen die je normaal gesproken goed van elkaar kunt hebben drijven je nu soms tot waanzin. In de gesprekken die ik de afgelopen weken had met ouders en met kinderen (online of op veilige afstand 😊) hoorde ik dat er steeds vaker irritaties, botsingen en soms ook tranen waren. Dit ‘nieuwe normaal’ vergt nogal wat van ons allemaal. 

 

Langzamerhand komt er weer wat meer (figuurlijke en letterlijke) ruimte in ons leven. Misschien heeft Corona/Lockdown iets bij je teweeg gebracht of misschien wel je ogen geopend en wil je je kind of jezelf, ergens mee helpen.  

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je hebt tijdens het thuiswerken gezien dat je kind vaak zo twijfelt en onzeker is
  • Je kind is vaak boos, verdrietig of maakt veel ruzie (thuis of op school)
  • Je kind vindt het lastig om met andere kinderen (of volwassenen) om te gaan
  • Misschien piekert je kind wel veel in en over deze tijd
  • Je wilt zelf graag geholpen worden bij een opvoedkundig probleem zodat je weer op een fijne, positieve manier kunt opvoeden en communiceren (oudercoaching)

 

Vanaf nu kan en mag ik mijn deskundigheid weer gebruiken om ouders en kinderen te helpen. De deuren van Bureau Kind & Co staan weer wagenwijd open. Hoe fijn is dat?!

Als ik iets voor je kan doen, neem dan contact op, ik help je graag. Misschien tot snel!

Wendy Ruurda

(Natuurlijk houd ik rekening met de Coronavoorzorgsmaatregelen 😊)