De Toverballenboom

 

Middenin het tuintje van mijn oude malle oom,

Staat een toverballenboom,

Een echte toverballenboom,

Met honderdduizend ballen voor een stuiver en een cent,

Die zie je zomaar zitten als je uitgeslapen bent,

Ze vallen met zijn allen uit de takken van de boom,

Middenin het tuintje van mijn oom.

 

 

bureau kind en co, kindercoach haarlem, toverballenboom

Toen ik zelf op de basisschool zat had ik een juf die ons dit liedje leerde. Bij elke bijzondere gelegenheid trakteerde deze juf op een toverbal. Zo werden we de toverballenklas. En ook al was het iets kleins, het maakte dat jaar speciaal en ik ben het nooit vergeten.

Toen ik vele jaren later zelf voor de klas stond heb ik het liedje opgezocht, ik kwam erachter dat het liedje van Elly en Rikkert was en dat het geen toverballen waren waar ze over zongen maar kauwgomballen. Ik heb zelf inmiddels ook meerdere toverballenklassen gehad. Veel kinderen kenden de toverballen als snoep niet, dus de verrassing was soms groot. Ik hoop dat deze kinderen het zich later ook herinneren zoals ik het mij herinner.

 

De toverbal is nu geen alledaags snoepgoed meer en misschien ook niet het lekkerste, maar dat wanneer je er op sabbelt er telkens een nieuw gekleurd laagje tevoorschijn komt en vol enthousiasme wordt begroet, blijft een feest!

 

 

steunkaartjes, bureau kind en co, kindercoach haarlem

Het inspireerde mij als kindercoach om mijn eigen methode te ontwikkelen ‘de Toverballenboom’.

Ook elk kind heeft zijn eigen laagjes, de een laat deze meteen zien en bij de ander zitten ze meer verstopt. Bij mijn ‘Toverballenboom-methode’ kan ik gebruik maken van de toverballen waarmee een kind zijn kwaliteiten kan ontdekken of de toverballen-steunkaartjes. Een kind hangt de toverballen in de boom en spaart kwaliteiten en/of steuntoverballen in zijn of haar schatkistje. Mijn methode ben ik nog verder aan het uitbreiden maar er zijn al kinderen waarbij de boom inmiddels zijn krachten al heeft laten zien.

toverballenboom, bureau kind en co, kindercoach haarlem

Mocht je nou het idee hebben dat ‘de Toverballenboom’ ook iets voor jouw kind zou kunnen betekenen dan heb ik nu een leuk aanbod.

Ik wil graag mijn enthousiasme over mijn nieuwe methode delen, daarom bied ik 10% korting op coaching. Kijk voor de voorwaarden op mijn website bij tarieven.

 

P.s. natuurlijk pas ik mijn coaching helemaal aan op jouw kind en werk ik ook nog met heel veel andere coachingstechnieken.

 

Omdat ieder kind een coach verdient