Een fantastisch 2020 mét verveling...

 

Het is kerstvakantie. Het woord vakantie klinkt veelbelovend. Toen ik de vrijdag voor de vakantie aan de kinderen in mijn klas vroeg wat ze gingen doen hoorde ik het volgende: Ik moet/ga…  naar de opvang, naar oma, naar de voetbal, naar mijn vader, kerst vieren bij tante Sandra, Disneyland, mindcraft spelen, slapen bij mijn vriendje, cadeautjes kopen, mijn kamer opruimen, vuurwerk kopen én afsteken, uit eten, naar de bioscoop, met mijn moeder mee naar haar werk, mijn verjaardag vieren, naar de winterefteling, tv-kijken, voor mijn zusje zorgen en op mijn playstation spelen enz. enz.

Dat klinkt niet alsof ik na de vakantie enorm uitgeruste kinderen in de klas terugkrijg.

Maar zelf ben ik geen haar beter, ik had (en heb) zelfs een lijstje klaarliggen: kerstlichtjes ophangen (daar had ik nog geen tijd voor gehad), biebboeken naar bieb terugbrengen, de belasting voor mijn praktijk regelen, een boek uitlezen waar ik in de zomervakantie in begonnen was, mijn website beter vindbaar maken op Google, Kahoots maken voor na de vakantie, kerstdagen naar familie, verschillende dingen plastificeren (en uitknippen),elke dag sporten, nog een nieuwe poptalkwerkvorm uitwerken en een blog schrijven (deze dus… ) enz. enz.

 

 

oudercoach kindercoach jongerencoach

 

Meteen zaterdag begon ik met het wegwerken van mijn punten en voor elk punt wat ik doorstreepte kwam er wel weer een nieuwe bij.

Toen ik mij hier tijdens een al tijden geleden geplande lunch over beklaagde, zei een vriendin, nou je verveelt je in ieder geval niet.

Verveelt, vervelen, verveelde, verveling….

Ik moest opeens aan dominee Gremdaat denken.

"Je vervelen, kent u die uitdrukking?"

Vervelen/verveling:

  • onaangenaam gevoel van leegte waardoor de tijd lang lijkt
  • saai
  • gevoel van lusteloosheid
  • als alle dingen die leuk en interessant zijn niet kunnen of niet mogen
  • geen zin om iets te doen

Ik verlangde opeens hevig naar ‘verveling’. Dus nu doe ik mijn best om me elke dag een poosje te vervelen. Geen lijstje, geen telefoon, geen boek en geen laptop. Oké, ik smokkel misschien een beetje door wel de radio aan te hebben (en bij leuke liedjes mee te zingen) maar ik zeg eerlijk, het valt niet mee! Zoveel dingen die door je hoofd gaan en nog ‘moeten’ en ze dan toch negeren.

Toch merk ik dat het mij de laatste twee dagen wat makkelijker afgaat. Het geeft naast een wat ongemakkelijk gevoel ook rust en opluchting. Daarom heb ik besloten om voorlopig ‘de verveling’ even vol te houden.

 

In deze tijd hebben niet alleen volwassenen het druk maar kinderen ‘moeten’ ook heel veel. Elke dag zit vol gepland van minuut tot minuut met (sport)clubjes, huiswerk en dates met vrienden en vriendinnen. Vanaf het moment dat ze wakker worden staan ze ‘aan’ en ze gaan pas ’s avonds in bed weer ‘uit’. Dus misschien moet het woord ‘vervelen’ weer opnieuw zijn intrede doen.

 

Daarom, vanaf nu, is er bij Bureau Kind & Co ook een uurtje ‘verveling’ te boeken voor zowel kinderen als volwassen…. Natuurlijk is dat een grapje, maar wie weet kan ik het komende jaar wel op een andere manier iets voor jou en/of je kind iets betekenen.

Ik sta in het nieuwe jaar weer met veel enthousiasme, passie en vakkundigheid voor je klaar. Ik wens iedereen een mooi, bijzonder en gezond 2020 mét verveling!

kindercoach haarlem, bureau kind en co