Werkwijze

 

1. Kennismaken

Tijdens een telefonisch kennismakingsgesprek kijken we wat ik voor jouw kind kan betekenen en of we als ouder-coach een goede match zijn. Is dit het geval dan stuur ik per mail het intakeformulierDeze ontvang ik graag voor het intakegesprek retour. Ik stuur je ook een toestemmingsverklaring, deze neem je getekend mee naar het intakegesprek.

 

2. Intakegesprek 

Het intakeformulier is de leidraad voor ons intakegesprek. Ik zal soms verduidelijking of voorbeelden vragen. We bespreken wat de wensen en verwachtingen zijn. Vervolgens zal ik kort schetsen hoe mijn aanpak zal zijn. 

kindercoach haarlem informatie

3. Sessies 

Ik ga met je zoon of dochter op zoek naar de hulpvraag. Naar aanleiding daarvan kijk ik hoe we verder gaan. Na elke sessie bekijk ik opnieuw wat er nodig is. Het programma is niet standaard maar helemaal aangepast op jouw kind.

Samen 

Positieve veranderingen in bijvoorbeeld gedrag gaan niet vanzelf. Het is daarom belangrijk dat er ook thuis aandacht is voor het probleem. In overleg met je kind bespreek ik met jou als ouder hoe er thuis ook actief en positief mee kan worden omgegaan, dit zorgt voor een sneller en beter effect voor nu en de toekomst. Soms kan het voorkomen dat je als ouder een gedeelte bij de coaching aanwezig bent. Ook kan ik je tips voor thuis geven. Samen staan we sterk!

Mocht je zelf tegen iets bij de opvoeding aanlopen dan kun je overwegen om oudercoaching te doen. Vaak heb je met 2 of 3 sessies een ander zicht op het geheel en kun je weer verder.

 

Handig om te weten: 

- Voor kinder- en jongerencoaching zijn er meestal 5 tot 8 sessies nodig

- Na elke sessie krijg je een kort verslag via de mail

- Elke sessie duurt +/- 60 minuten

- Na elke 3 sessies is er een gratis telefonische evaluatie met de ouders

- De toestemmingsverklaring moet door alle gezaghebbende ouders worden getekend

- Een verwijzing is niet nodig

kindercoach haarlem oudercoach