Jongerencoach

 

Jongeren tussen 12 en 16 jaar

De leeftijd van 12 tot 16 jaar is een kwetsbare fase. Jongeren zijn zich op allerlei manieren aan het ontwikkelen. Ze voelen zich soms onzeker en er wordt veel van ze gevraagd. Hun lichaam verandert, maar ook de manier waarop ze denken.  Ze worden kritischer naar hun ouders terwijl ze ook nog afhankelijk zijn en veel steun nodig hebben. Ze kunnen met lastige emoties en problemen rondlopen of sociaal in de knel zitten. De invloed van jou als ouder legt het af tegen die van de vrienden waar ze mee om gaan.  Het is voor ouders vaak lastig om vertrouwen te hebben en tegelijk los te laten. 

 

jongerencoach
jongerencoach

Tijdens het coachen laat ik jouw kind in vertrouwen en veiligheid naar zichzelf kijken. We besteden aandacht aan de eigen gedachten, gevoelens en behoeften. Ik kijk met ze naar hun kwaliteiten en talenten en hoe ze deze in de toekomst zouden kunnen inzetten. Het kan fijn zijn om dit samen met een onafhankelijk persoon op een rijtje te zetten. Als een jongere zich gehoord voelt, kan hij zichzelf beter accepteren en krijgt hij meer zelfvertrouwen.

Ik gebruik tijdens de gesprekken ‘Teken je gesprek en andere coachingsactiviteiten. Naast vertrouwen en veiligheid mag humor ook zeker niet ontbreken. Alles wat er tijdens het coachen wordt besproken blijft tussen de jongere en mij. Hij of zij beslist zelf om iets wel of niet met de ouders te bespreken. 

Een coachingstraject duurt doorgaans 6 tot 8 keer.

Het is belangrijk dat de jongere open staat voor coaching.

 

jongerencoach